6 důvodů, proč topit briketami

23.07.2021

Platba za energie zabírá většinu financí rodinného rozpočtu. Pokud chcete ušetřit a snížit své náklady na bydlení a nechcete se v zimě příliš omezovat, vyzkoušejte topení pomocí dřevěných briket nebo pelet. Podívejte se na další důvody, proč zvolit tento typ topení.

1) Snadná manipulace

Velkou výhodou bukových briket je snadná manipulace. Nemusíte nosit těžké dřevo, skládat jej na sebe a ještě před samotným topením jej sekat a dál chystat. Dřevěné brikety jsou již připravené k topení a stačí je pouze vložit do krbu nebo krbových kamen.

2) Skladnost briket

Kromě snadné manipulace oceníte také skladnost. Nemusíte stavět samostatnou kůlnu jako třeba na dřevo nebo řešit ochranu před deštěm, případně dalšími nepříjemnými vlivy počasí. Dřevěný brikety a pelety pohodlně uskladníte ve sklepě, v dílně nebo třeba v garáži. Nezabírají tolik místa jako dřevo a nemáte s nimi další starosti navíc.

3) Vysoká výhřevnost

Výhodou dřevěných briket je vysoká výhřevnost. Nemusíte mít strach, že byste zatopili v krbu nebo v kamnech a řešili teplotu v ostatních místnostech. Dřevěné brikety dokážou vytopit celý dům a teplo v něm udržet po dlouhou dobu.

4) Topení pro každého

Pokud hledáte ideální způsob, jak ušetřit za energie, je topení pomocí briket a pelet. Snižte své náklady na bydlení a využijte tento způsob topení, který se hodí pro mladé rodiny, ale také pro seniory. Topení pomocí briket je pro každého.

5) Krb i krbová kamna

Je na vás, zda si pořídíte krb nebo krbová kamna. Na začátku počítejte s vyšší investicí, ale věřte, že se vám tato investice velmi rychle vrátí. Navíc topením v krbu nebo kamnech získáte mnohem příjemnější a citelnější teplo než kdybyste topili elektřinou nebo plynem.

6) Nejen v sezóně

Výhodou topení pomocí briket je možnost jejich využití i mimo zimní sezónu. Nebojte se udělat si příjemný večer u krbu a zatopit si například při rodinné oslavě, romantické chvilce s partnerem nebo když chcete zvýšit útulnost vašeho domu.

www.ekoplam.sk
Kamna na pelety
a tuhá paliva